Mutlu Evliliğin 7 Sırrı

Mutlu Evliliğin 7 Sırrı – Kimsenin evlilik planlarında sonrasında mutsuz olmak yoktur. ‘Hadi bakalım bir evlenelim de sonrası Allah kerim’ düşüncesi ile de evlenmeyiz. Her birey evliliğe umutla yaklaşır, aile kurmak, çocuk sahibi olmak ve bu şekilde sosyal çevredeki yerini belirlemek için evlenirler.

Peki, bu kadar umutla yaklaştığımız bir kurum son yıllarda neden bu kadar dayanıksız oldu ve en ufak bir çatırdamayla çökmeye başladı. Evliliklerin boşanma ile sonlanma oranı ilk 5 yıl için %40 olarak belirlenmiş. Yani bu ilk beş yıl içinde mutluluğu yakaladık yakaladık yoksa riskli guruptayız demektir.

Bu ve benzeri ilişki konularında saptamalarından faydalanmak için Kocanın Kalbine Gir kitabından çok faydalandım. İlişkinizi sağlamlaştırmak, eşinizi kendinize ve evine bağlamak, mutlu bir evliliğe sahip olmak için sizler de bu kitabın rehberliğinden faydalanabilirsiniz.

Mutlu Evliliğin 7 Sırrı

Mutlu Bir Evlilik İçin Yapılması Gerekenler

Psikologların yazılarını okuyup tavsiyelerini araştırdıktan sonra genel kanıları birkaç başlık altında toplamaya karar verdim. Mutlu bir evliliği sırları 7 ana başlık altında toplanıyor;

Mutlu Evliliğin 7 Sırrı:

  1. Sevginizi sık sık ifade edin: ‘Seni sevdim ki evlendim canım, durmadan söyleyecek halim yok ya..’ İşte kazın ayağı hiç öyle değil. İnsan doğası gereği sevildiğini bilmek ister. Gün içinde en az bir kez onu sevdiğinizi ve sizin için değerli olduğunu hatırlatmalısınız.
  2. Evliliğinizi Sosyalleştirin: Kapalı kutu gibi kendi içinizde kalıp, işe gidip gelip evinizde kendi hayatınızı yaşamaya devam etmeyi tercih ediyorsanız, tehlikeli bir yoldasınız demektir. Birlikte sosyal aktiviteler oluşturun, arkadaşlarınızla, komşularınızla görüşün. Evinizde davetler verin. Tüm bunlar birlikte bir şeyler yapma alışkanlığı kazandırıp, sizi birbirinize bağlayacaktır.
  3. Sorunlarınızı biriktirmeyin: Her evlilikte ufak tefek sorunlar olur. İki farklı aileden gelmiş, iki farklı bireyin sıfır hata ile birbirine uyması peri masallarında bile olmuyor artık. Mutlaka anlaşamadığınız konular olacak. Ancak canınızı sıkan ufak tefek şeyleri görmezden gelip içinize atmak yerine onunla paylaşın. Tenkit etmek ya da tartışma yaratmak gerekli değil, tatlı dille, şaka yollu da derdinizi anlatabilirsiniz. Küçük sorunlar küçük çözümler ister. Ancak onları içinizde biriktirirseniz baş edemeyeceğiniz hale gelebilirler.
  4. Aileler için birbirinizi kırmayın: Her fani kaynanayı tadacaktır. Yapacak bir şey yok, özellikle Türk toplumu ve geleneklerinde kaynana kavramı hem kadın hem erkek için tehlike çanlarını çaldıran bir olgu. Eşinizin ailesi ile sorun yaşıyorsanız ya da tam tersi o sizin ailenizle sorun yaşıyorsa, bu çözmeniz gereken bir konudur. Ve bu sorunu çözerken asla taraf tutup eşinizle tartışma hatasına düşmeyin. Bir kez taraf tutarsanız bu her zaman öyle olduğunu düşündürecektir. Eşinizi kırmadan dengeyi sağlamanız gerekir. Zordur ama imkansız değil. Aile sorunları için birbirinizi incitmemelisiniz.
  5. Eşinizi onaylayın: Onaylanmak ve takdir edilmek insan doğasının çok önemli bir gereksinimidir. Eşinizde sizin tarafınızdan sevildiğini ve davranışlarının onaylandığını bilirse bu size olan bağlılığını artıracaktır.
  6. Olayları büyütmeyin: Eşinizle aranızda mutlaka sorunlar olacak. Ancak bu sorunları büyütmemeye ve takıntı haline getirmemeye dikkat edin. Bir konuya takılırsanız algıda seçicilik yapıp hep o konu ile ilgili sorun ararsınız ve aradıkça bulursunuz. Bu da sonu gelmez bir kısır döngü olabilir. Siz iyisi mi eşinizi dikkat alanınızdan çıkarın, onun iyi yönlerine odaklanın. Bu adam bir şeyleri de iyi yapıyordur mutlaka canım, kimse dört dörtlük kötü olamaz.
  7. Sevgili olmaktan asla vazgeçmeyin: Evliliğinizin üzerinden yıllarda geçse de aranızda hep bir flört olsun. Hiçbir şeyi rutinleştirmeyin. 40 yıllık evli olun ama 40 yıllık evliler gibi yaşamayın. Aranızdaki sıcaklığı kaybetmeyin. Onun karısı/kocası değil, her zaman sevgilisi olarak kalın.

 


Onu elde tut kitabı okumak için tıkla

Onu Elde Tut kitabı okumak için buraya tıkla!

Mutlu Evlilik ile Benzer Konular :

 

Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir