Ağır Metal Zehirlenmesi Nedir?

Yaşanılan sağlık problemlerinin sebeplerinden biri olarak mutlaka öngörülmesi gereken bir illet bu. Sanayide çalışıp çalışmamanız önemli değil, şehirlerde alınan her nefesle ciğerlerimize ağır metalleri çekiyor, evde kullandığımız tencereler ve içtiğimiz sulara kadar pek çok detayda ağır metallere maruz kalıyoruz.

Halsizlik, bağışıklık sistemi hastalıkları, kanser gibi birçok sağlık problemine neden olan bu problem ilerlemeden bir kan testiyle anlamak mümkün. Ağır metal detoksuyla da üstesinden gelmek mümkün.

Çoğumuz doktor doktor geziyor ve genellikle şikayetlerimize netice alamıyoruz. Psikolojik olabileceği konusunda telkinler alıyoruz. Evet, dünyanın bu şartlarında psikolojimizi korumak da hayli güç ancak bundan emin olmadan önce ağır metal kan testi yaptırmak en akıllıcası. 

Ağır Metaller Nelerdir?

Kurşun, alüminyum, çinko, civa, kadmiyum, bakır, krom, nikel, arsenik, kobalt, uranyum, siyanür, magnezyum, manganez, çinko…

Çinko ve bakır gibi mineraller vücutta dozunda bulunursa yararlı ancak fazlası zarar. 

Doktor Ümit Aktaş’ın Değindiği İbretlik Bir Hikaye

Kliniğine getirilen 12 yaşlarındaki kız çocuğu, Dr. Ümit Aktaş’a getirilmeden yaklaşık iki sene önce aşırı halsizlik, yorgunluk ve mide bulantısı sebepleriyle bir tıp fakültesine götürülüyor. Aplastik anemi teşhisi konuyor. 12 yaşındaki bu kız çocuğuna hastalığın tedavisi için kemoterapi ilaçları ve kortizon veriliyor. Küçük kızın durumu iyice kötüleşiyor. Ölümün eşiğine gelen çocuktaki asıl sorunun ağır metal zehirlenmesi olduğu çok geç anlaşılıyor. Kimsenin aklına, ağır metal zehirlenmesi olup olmadığını anlamak için kan testi yapmak gelmemiş. 

Zehirlenmenin kaynağının tost makinesi olduğu anlaşılıyor. Anne, tost makinesinin yüzeyi çizildiği için önlem almak adına içini alüminyum folyo ile kaplamış. Yani yediği tostlardan küçük kızın vücudunda yüksek miktarda alüminyum birikmiş. Dr. Aktaş şelasyon tedavisine başlamış ve kısa süre sonra küçük kız tamamen iyileşmiş.

Ümit Aktaş Diyor ki;

Alüminyum folyolar ısıyla temas ettiklerinde muhafaza ettikleri yiyeceğin içine alüminyum salmaya başlarlar. Bunu bilmeyen birçok ev hanımı, balığı, sebzeyi bu folyolara sarıp fırına atar. Aslında kimse bunu bilmek zorunda değil. Esas sorumluluk folyoyu yapan ve bu bilgiyi paylaşmayan üreticide,  onu denetlemeyen kurumlarda. Ama maalesef kimse bizi korumadığı için, bütün tehlikeleri öğrenmek ve önlem almak yine bizlere düşüyor. 

Bu arada teflon tavanın kanserojen etkilerinden korkup, seramik tavalara yönelenleri de benzer bir tehlike bekliyor: Silisyum. Bunu yukarıda da belirttim ama tekrar altını çizmek istiyorum ki, daha sağlıklı diye lanse edilen hiçbir şeyi dersinizi iyi çalışmadan hayatınıza sokmayın. 

Ağır Metal Zehirlenmesinden Kuşku Duymalı mıyım?

Lütfen aşağıdaki belirtilerin sizde ya da çevrenizde olup olmadığına dikkat edin. Duymayanları uyarın. Gerçekten hayat kurtaracak olabilirsiniz..!

Deprosyana Eğiliminiz Varsa

Depresyona eğilimli olma ya da şizofreni, bipolar gibi ciddi teşhisler konmuşsa bu rahatsızlıklar altındaki esas sorun büyük ihtimalle ağır metal zehirlenmesi olabilir. Bu denli ciddi rahatsızlıklara, diş dolgunuzdaki amalgam bile sebep olabilir..!

Halsizseniz

Her zaman yorgunsanız, yataktan kalkmakta zorlanıyorsanız, yapılan tahlillere rağmen halsizliğe sebep olabilecek bir teşhis konulamamışsa, geçmeyen eklem ve vücut ağrıları varsa, unutkanlık, konsantrasyon bozukluğu varsa kaynağında ağır metal zehirlenmesi olabilir.

Nezle ve Gripten Kurtulamıyorsanız

Hastalıkların biri bitiyor diğeri başlıyorsa, bağışıklık sisteminizde güçsüzlük varsa ağır metal zehirlenmesi olabilir ve bağışıklık sisteminin bozulması zaten yüzlerce hastalığa zemin hazırlar. 

Kansızlık Varsa

Vücutta biriken kurşun, kan yapımı için ihtiyacımız olan demir emilimini olumsuz etkiler ve kansızlığa neden olur. Demir alımı bakımından iyi bir beslenmeniz varsa ve buna rağmen kansızlık yaşıyorsanız ağır metal zehirlenmesi mutlaka göz önünde bulundurulmalı.

Gebe Kalamıyorsanız

Sizde ya da eşinizde çocuk sahibi olmak için bir engel yoksa ve buna rağmen çocuk sahibi olamıyorsanız, ağır metal zehirlenmesi olabilir. Uzmanlardan mutlaka bu testi yapmalarını isteyin.

Pek Çok Rahatsızlık

Kemik erimesi, bunama, Alzheimer, Parkinson, romatizmal hastalıklar, Hashimato, MS, böbrek yetmezliği  gibi pek çok hastalığın altında ağır metal zehirlenmesi yatabilir. 

Dr. Ümit Aktaş Çok Önemli Birşey Daha Söylüyor

Doktor doktor dolaşmış, onlarca tahlil, tetkik yapıldığı halde bir türlü teşhis konamamış, dertlerine şifa bulamamış birçok hastayla karşılaştım. Bunların çoğunda sorun ağır metal zehirlenmesiydi, şelasyon tedavisi ile hepsi de sağlıklarına kavuştular. Bu kadar çok ağır metale maruz kalırken neden akla ilk gelmesi gereken şey en son geliyor,  hatta daha da kötüsü bu olasılık akla bile gelmiyor aklım almıyor!

Dr. Ümit Aktaş’a verdiği bilgiler için sonsuz teşekkürler olsun. Yazısının tamamına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir