Panik Atak Nedir?

Panik Atak Nedir? – 45-50 yaşlarında, bakımlı ve atletik yapılı adam ve karısı telaşla hastanenin kapısından içeri girdiler. Adam göğsünü tutmuş, sırtını kambur yaparak öne eğilmişti. Diğer eliyle t-shirtün yakasını açmaya çalışıyordu. Terlemişti, nefes almakta zorlanıyordu. Adam ve karısı kalp krizi olduğundan eminlerdi. Doktorlar gerekli müdahaleleri ve kontrolleri yaptılar. Kalbin normal olduğunu söylediklerinde ikisi birden rahatlamıştı. Ama kısa bir süre sonra akıllarında yeni sorular belirdi.

  • Neden nefes alamıyordu?
  • Kalp çarpıntısı nereden çıkmıştı?
  • Terlemesi normal miydi?

Başlığı okuduğunuza göre soruların cevabını hemen bulduğunuzu düşünüyorum. Evet, hikayemizin kahramanı Panik Atak nöbeti geçiriyordu. Her yıl binlerce insan aynı belirtileri tecrübe ediyor. Devam etmeden önce açıklığa kavuşturmak istediğim bir husus var. Anlatılan bu hikayeden sonra “Kalp krizi belirtilerini önemsemeyin, nasılsa Panik Atak’tır” gibi bir sonuç çıkartamazsınız. Belirtileri görmezden gelemez ya da kulak arkası edemezsiniz.

Panik atak nöbetleri son derece rahatsız edicidir. 10 dakika ile 45 dakika arası sürebilir. Herhangi bir uyarı ya da sebep olmadan ortaya çıkan aşırı korku ve sinirlilik halidir. Psikolojik duruma eşlik eden fiziki belirtileri de vardır.

  • Kalp çarpıntısı
  • Soluk alıp vermede düzensizlik
  • Terleme
  • Avuçların terlemesi

Yukarıda sayılan fiziksel belirtiler sonucu hasta çıldırıyorum hissine kapılabilir. Amerika da yapılan araştırmalar her yıl 2.4 milyon insanın panik atak nöbeti geçirdiğini göstermektedir. Kadınlar erkeklere göre daha fazla risk altındadır. Ailevi sebepler, iş yoğunluğu ve stresi, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı gibi çevresel etkiler panik atak nöbetlerine sebep olabilmektedir.

Neden Oluyor?

Gündelik hayatımızda hepimizin yapması gereken ödevleri ve yerine getirmesi gereken sorumlulukları vardır. Gün içerisinde gerek iş hayatı gerek özel hayatla ilgili kararlar almalı ve uygulamalıyız. Sınavlarımız olabilir ve ya büyük kararlar vermek durumunda kalabiliriz. Psikolojik olarak panik atağa eğilimli olanlar bazıları için son derece kolay geçen süreçleri aşılamaz engeller olarak görmeye başlarlar. Hatta fiziksel saldırıya maruz kalmış gibi tepki verirler. Kaç ya da savaş emrini alan vücut da fiziksel olarak kendisini hazırlamak için adrenalin miktarını ve kan basıncını artırır. Sonuç olarak; hızlı kalp atışı, yüksek nabız, terleme vb. gibi etkiler ortaya çıkar.

Panik atak yaşayanlar için yer ve mekan önemli değildir. Alışveriş merkezinde, arkadaşlarla otururken ya da gündelik işler sırasında bu his yaşanabilir. İlerleyen durumlarda endişe ve korkular artar. Ölüm korkusu devreye girer. Hastalar kendilerini izole etmeye başladıkça diğer başka psikolojik rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

Panik Atak Tedavisi

Neyse ki Panik Atak tedavisi mümkün olan bir hastalıktır.

  • Psikoterapi
  • İlaç kullanımı
  • Egzersizler
  • Doğal yöntemler

Panik Atak Tedavisi Doğal Yöntemler

Çoğu ilacın uyutma ve bastırma etkisi olduğundan insanlar tarafından tercih edilmemektedir. Ne var ki uzman bir hekime muayene olmadan ne kadar ileri düzeyde olduğunun tespiti zordur. Her zaman önce profesyonel yardımlar tercih edilmelidir. Internet’te bulanabilecek bazı egzersizler ise bütünlük sağlayamadığından işe yaramıyorlar. Panik Atak Formülü kitabı çözümleri bir arada sunan etkili bir e-kitap. Hemen indirip okuyabileceğiniz bu kitap sayesinde Panik atağı tanıyabilir ve tedavi sürecini öğrenebilirsiniz.

Panik Atak Nedir?

Benzer Konular:

Comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir